Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognosticul rămâne rezervat în cazul militarilor internați la Spitalul de Arși

ro

24 Nov, 2014 14:20 1750 Marime text
Prognosticul este foarte rezervat în cazul pilotului rănit în accidentul aviatic de vineri care se află internat la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, potrivit directorului medical al unității sanitare, dr. Cristian Nițescu, citat de Agerpres.

Nițescu a declarat luni că prognosticul este rezervat și în cazul maistrului militar, celălalt rănit internat în spital, însă medicii sunt „relativ optimiști". „Prognosticul este foarte rezervat la pilot. La celălalt pacient este un prognostic rezervat, suntem relativ optimiști", a spus medicul, citat de aceeaşi sursă.

El a precizat că operația de astăzi a pilotului a durat trei ore, pacientul comportându-se „normal" în timpul acesteia. „Am excizat suprafața de arsură de gradul III cu care a venit la internare, de circa 38%. Am excizat din aceasta 30% și am acoperit-o cu grefe de la el în proporție de 10% și grefe din banca de piele în proporție de 20%. Sperăm ca starea lui să se îmbunătățească", a afirmat directorul medical.

Potrivit acestuia, în următoarele zile pilotul ar putea fi detubat. Nițescu a precizat că pilotul prezenta arsuri pe toracele posterior, toracele lateral, abdomen lateral, fesă dreapta și față posterioară braț drept.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: www.gopixpic.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii