Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii care nu au dat statul în judecată îşi primesc înapoi salariile reduse cu 25 la sută

ro

19 Mar, 2015 11:48 2798 Marime text
Veşti bune pentru cadrele didactice cărora le-au fost reduse salariile cu 25% în 2010: şi-ar putea primi banii înapoi, chiar dacă nu au acţionat statul în instanţa, potrivit portalinvatamant.ro.

Cadrele didactice care au avut veniturile reduse cu 25% în timpul guvernării Boc dar nu au făcut parte din sindicatele care au dat statul în judecată, îşi pot recupera drepturile salariale, a anunţat deputatul Partidului Social Democrat Doina Până, membru al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Această spune că problema recuperării salariilor cuvenite de cadrele didactice a fost discutată în această săptămâna în Comisia de învăţământ, în urmă unei iniţiative a unui grup de parlamentari PSD, şi a primit aviz favorabil.

„Vreau să dau o veste bună pentru colegii mei profesori. S-a votat că şi cei care nu au dat în judecată statul român pentru neaplicarea legii să primească acele drepturi şi nu numai cei care au sentinţe. Nu este nici comisie decizională, nici raportoare, comisiile de muncă şi cea juridică vor fi raportoare, dar avizul de la Comisia de învăţământ este foarte important şi a fost favorabil“, a spus Doina Până, potrivit portalinvatamant.ro.

Această măsură ar fi una de „echitate", având în vedere că este posibil că unele cadre didactice să nu se fi îndreptat în instanţa împotriva statului român pentru că nu erau membri de sindicat sau nu au avut banii necesari pentru un astfel de demers.


Sursa: portalinvatamant.ro
Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii