Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Primăria Valu lui Traian, apel către Poliţie şi Prefectură pentru combaterea infracţiunilor din comună

ro

27 Jul, 2016 13:26 3151 Marime text

Primăria Valu lui Traian cere sprijinul Poliţiei Române pentru combaterea infracţionalităţii din comună.

Administraţia locală din Valu lui Traian precizează că deşi a luat măsuri pentru menţinerea ordinii publice în comună, precum mărirea efectivului Poliţiei Locale, instalarea de camere de luat vederi pe străzi, campanii de informare a populaţiei, mărirea echipajelor de patrulare pe timpul nopţii ale Poliţiei Locale Valu lui Traian, înfiinţarea unui dispecerat, la care pot fi anunţate neregulile, este nevoie şi de sprijinul organismelor implicate în apărarea ţării. 

"Aceasta este una dintre cele mai grave probleme ale comunei şi mi-aş dori ca populaţia să înţeleagă acest lucru înainte să apeleze la poliţie, indiferent care, pentru a-şi reclama spre exemplu un vecin care fluieră mai tare în curte, nu a tăiat un pom sau s-a uitat urât. Resursele şi aşa limitate se risipesc în mare pe astfel de sesizări.", a declarat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.


UPDATE, ora 14.05- Reacţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa 

"De la începutul anului 2016, în localitățile Valu lui Traian și Murfatlar, se constată o scădere a faptelor de natură penală, cu 25% în Valu lui Traian, respectiv 42% în Murfatlar, față de perioada similară a anului 2015, sens în care considerăm că informațiile apărute nu corespund realității. 

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța acordă o atenție deosebită siguranței cetățenilor de pe întreaga zonă de competență, acționând zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale.  Totodată, alături de polițiștii locali, au loc acțiuni periodice de patrulare pe linia asigurării ordinii și liniștii publice. 

În ultimii ani, localităţile Valu lui Traian și Murfatlar au cunoscut o dezvoltare demografică semnificativă, astfel încât volumul de muncă al polițiștilor a crescut proporțional, dar la nivelul subunităţilor de poliţie se acţionează permanent în sistem integrat, tocmai pentru a se veni în sprijinul localnicilor şi pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere siguranţei cetăţenilor.", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa remis ZIUA de Constanţa. 


De altfel, în cadrul activităţii poliţiei comunei sunt tot mai puţini angajaţi care să poate combate neregulile comise de infractori. 
"În anul 2008, în comuna Valu lui Traian îşi desfăşurau activitatea 8 poliţişti, raportat la o populaţie de maximum 10.000 de locuitori. În anul 2016, populaţia comunei este de aproximativ 19.000 de locuitori, iar postul de poliţie mai are doar 4 lucrători.

De-a lungul anilor am făcut numeroase adrese atât către IPJ Constanţa, cât şi către Instituţia Prefectului, solicitând patrule de jhandarmi sau suplimentarea resurselor umane şi materiale ale postului de poliţie. Dacă echipele de jandarmi au fost prezente doar în limita posibilităţilor şi doar pe perioade foarte scurte de timp, suplimentarea a rămas fără răspuns.

În ultimele luni, în comună, au avut loc spargeri de locuinţe şi de sedii de firme, bătăi cu topoiare soldate cu răniţi şi tentative de omor. Este adevărat că s-a mai întâmplat şi în trecut şi s-au făcut cercetări fără popularizare, însă situaţia s-a schimbat acum. Grupul sau grupurile care atacă acum sunt periculoase, nu le pasă că obiectivul este populat sau locuit, dacă este ori nu protejat cu camere de supraveghere sau alarmă. Pur şi simplu sfidezaă orice autoritate şi nu se tem de nimic. În această situaţie, este normal să alertăm atât populaţia, cât şi organismele statului care au în domeniul de activitate siguranţa cetăţeanului.", se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii