Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Prima confruntare Iohannis-Ponta Ponta„Domnule Iohannis, fiţi cuminte“/Iohannis„Unde vă credeţi, în birou?“

ro

11 Nov, 2014 20:14 2238 Marime text
Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, participă, în această seară, de la ora 20.00, la dezbaterea televizată organizată de Realitatea TV înainte de alegerile prezidenţiale.

Rareş Bogdan prezintă regulile primei confruntări: cei doi vor putea să dialogheze la fiecare Prima temă este votul, în special cel din diaspora. Moderatorul emisiunii Rareş Bogdan a întrebat candidaţii dacă se vor suplimenta secţiile? 

Victor Ponta a declarat: „Da, cei din diaspora vor vota. Înainte de toate, este vorba despre cum vedem, eu şi domnul Iohannis, viitorul României în următorii 5 ani. Vreau să ascultăm şi să arătăm respect pentru toată lumea. Eu cred că România după 10 ani de dezbinare, de scandal, are nevoie de pace, de dialog. Prin măsurile luate de BEC am alocat sumele necesare din buget ca MAE să poată asigura toate condiţiile pentru alegerile în străinătate. Declaraţiile pe propria răspundere nu vor mai fi completate în secţiile de vot. Toţi cei din ţară şi din afara ţării vor putea să voteze“.

Klaus Iohannis declară: „Domnule Rareş Bogdan, haideţi să începem cu începutul. Mulţumesc pentru invitaţie, am venit la această dezbatere din respect pentru cei care au dorit o dezbatere. Bănuiesc că dumneavoastră v-aţi făcut un plan, fiindcă aţi spus de un număr de minute. Am acceptat să vin la această dezbatere pentru că dumneavoastră, domnule Ponta, nu aţi acceptat o dezbatere pe un teren neutru.

O să încerc să dau o lămurire corespunzătoare despre votul din diaspora. Duminică, în jurul orei 12:00, m-a sunat un prieten care voia să voteze la Munchen. Mi-a spus că erau 1.000 de persoane. În jurul orei 15:00, m-a sunat să îmi spună că sunt 1.500 de persoane. Domnule Ponta, aţi organizat alegerile în diaspora într-un mod execrabil“.

Victor Ponta a replicat: „Spuneţi-ne dumneavoastră cum trebuia să le organizăm“.

Klaus Iohannis i-a răspuns că: „Am teancuri de scrisori de la persoane nemulţumite că nu au putut să voteze. Aţi ignorat cu rea-credinţă atenţionările, seara au fost bruscaţi cetăţenii români de către poliţiile altor state. Domnule Ponta, dumneavoastră trebuia să demisionaţi, nu domnul Ponta“.

UPDATE ora 20.46

Victor Ponta a declarat că: „Ce s-a schimbat a fost procedura anti-fraudă. Ceea ce a trimis BEC către MAE şi a greşit a fost că a cerut ca declaraţiile pe propria răspundere să fie completate în sedii. Domnul Meleşcanu a discutat cu cei de la BEC toate procedeele prin care toţi românii să poată să voteze pe 16 noiembrie, şi asta se va întâmpla. Ceea ce este important este că peste 18.000 de secţii au votat fără probleme şi că în diaspora vor vota toţi cei care vor dori să voteze“.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 20.56

„Vreau să vă spun că problema privind votul online şi votul prin corespondenţă a fost respinsă de Guvern“, a declarat Klaus Iohannis.

Victor Ponta l-a întrebat pe Klaus Iohannis: „Cine v-a spus asta?“ Candidatul ACL l-a rugat pe premier să nu îl întrerupă, iar Victor Ponta i-a răsouns: „Nu suntem slugile dumneavoastră. Când aţi fost la mine în birou eraţi foarte umil“. Discuţia a luat amploare, iar Klaus Iohannis l-a întrebat: „Unde vă credeţi, la biroul dumneavoastră? Biroul este ţara!“

Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 21.11

„În calitate de preşedinte, voi garanta statul de drept şi independenţa justiţiei“, a declarat Klaus Iohannis.
„Spre deosebire de vorbele goale, eu pot să garantez cu fapte“, a spus Victor Ponta.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 21.28

Vezi aici cine a câştigat prima oră de dezbatere.

UPDATE ora 21.39

Klaus Iohannis şi Victor Ponta au vorbit despre planul pentru 2015 măriri de taxe şi impozite. Vezi aici.

UPDATE ora 21.55

Klaus Iohannis şi-a cerut scuze în caz că a lezat pe cineva cu afirmaţiile făcute. Victor Ponta i-a mulţumit. Vezi dialogul aici.

UPDATE ora 22.03

Klaus Iohannis a spus că vrea ca el să fie preşedinte, iar Victor Ponta să rămână prim-ministru. Vezi contextul aici.

UPDATE ora 22.13

Victor Ponta i-a adresat lui Klaus Iohannis următoarea replică: „Sunteţi doar o poleială a domnului Raţiu şi a domnului Antonescu, în interior sunteţi Traian Băsescu. Nu l-am votat niciodată pe Traian Băsescu“. Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 23.21

Vezi cele mai tari schimburi de replici dintre prezidențiabilii Victor Ponta și Klaus Iohannis din prima confruntare televizată de la Realitatea TV aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii