Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea Bank of Cyprus BCR a declinat interesul, iar Raiffeisen şi-ar fi retras oferta

ro

09 Apr, 2013 09:08 1349 Marime text
Banca Comercială Română (BCR), controlată de grupul austriac Erste, a declinat interesul pentru preluarea sucursalei din România a Bank of Cyprus, iar, potrivit unor surse din piaţa bancară, Raiffeisen Bank şi-ar fi retras oferta. "BCR a declinat interesul pentru tranzacţia cu Bank of Cyprus", a declarat Ionuţ Stanimir, directorul de comunicare al BCR.  Potrivit unor informaţii din piaţa bancară, BCR ar fi analizat posibilitatea preluării atât a sucursalei Bank of Cyprus, cât şi a Marfin Bank, filiala din România a Cyprus Popular Bank, a doua mare bancă din Cipru.

Cyprus Popular Bank va fi divizata, iar depozitele de sub 100.000 de euro vor fi absorbite de Bank of Cyprus.

De asemenea, surse bancare afirma ca Raiffeisen, o alta banca interesata de preluarea activitatilor Bank of Cyprus in Romania, si-ar fi retras oferta, in conditiile prelungirii cu doua saptamani a suspendarii activitatii sucursalei bancii cipriote.

Institutiile de credit din Romania se pare ca sunt deranjate de faptul ca banca centrala din Cipru a evitat sa incheie o intelegere intr-un termen scurt, asa cum a anuntat initial, ceea ce poate avea efecte negative aupra imaginii bancilor implicate, cat si asupra portofoliului de clienti ai bancii absorbite.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii