Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări în scandalul de dopaj în care sunt implicați mai mulți sportivi români

ro

30 May, 2016 19:30 1556 Marime text
Agenția Națională Anti-Doping (ANAD), după ce mai mai mulți sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost depistați pozitiv la Meldonium, a făcut o serie de precizări importante.
 
Aşadar, ANAD spune că „este singura instituție din România responsabilă cu gestionarea rezultatelor testărilor doping la nivel național" şi „deciziile de suspendare din activitatea sportivă sunt emise exclusiv de către ANAD sau de către comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent al acestora de pe lângă ANAD".
 
Agenția Mondială Anti-Doping (AMA) admite că în cazul Meldonium există în prezent un deficit de informații științifice clare cu privire la timpul în care substanța este eliminată din organism, „dar acest lucru nu poate constitui temei pentru invocarea lipsei vinovăției sau a neglijenței semnificative din partea sportivului", spune, într-un comunicat citat de Agerpres, ANAD.
 
Deoarece prezența Meldonium în proba unui sportiv prelevată la data de 1 ianuarie 2016 sau ulterior reprezintă o încălcare a reglementărilor anti-doping și va fi gestionată în conformitate cu prevederile relevante din Codul Mondial Anti-Doping, ANAD pune în practică recomandările transmise de AMA.
 
„În legătură cu situația sportivilor din loturile de kaiac-canoe și atletism, ANAD este în plin proces de gestionare a posibilelor încălcări ale reglementărilor anti-doping și orice dezvăluire de informații poate fi una prematură și regretabilă. Instituția va comunica de îndată ce se va ajunge la o decizie în legătură cu fiecare caz în parte", conform comunicatului citat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii