Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta declara, vineri, că preşedinţii de consilii judeţene au o meserie periculoasă şi astfel ajung să fie urmăriţi de procurori

ro

04 Apr, 2014 16:32 1459 Marime text

Victor Ponta consideră că preşedinţii de Consilii Judeţene au o meserie periculoasă, deoarece ei sunt foarte votaţi de români şi din cauza popularităţii ajung să fie urmăriţi de procurori.

Aceste afirmaţii au fost susţinute de Ponta în cadrul unei întâlniri cu preşedinţi de Raioane din  Republica Moldova în cadrul Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”. Premierul a mai adăugat că şi de cealală parte a Prutului oamenii aşteaptă mult de la şefii de raioane şi că preşedinţii pot întâmpina probleme, deoarece exercitarea meseriei poate fi îngreunată de birocraţie si resursele financiare foarte puţine, conform Mediafax.

Reuniunea a avut loc la Palatul Victoria, în cadrul ei participând şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma. Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că preşedintele CJ Prahova a participat, nu în calitate de preşedinte al organizaţiei PSD sau de membru PSD, ci doarece are o contribuţie importantă în dezvoltarea relaţiilor cu Moldova. Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză. Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu poate părăsi ţara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii