Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta a sărbătorit-o pe Daciana, Iohannis a luat premiu Ce au făcut românii de ziua poetului lor național

ro

15 Jan, 2015 23:30 1674 Marime text
 
Ca de fiecare dată, Eminescu are parte și în 2015 de atenție specială timp o zi pe an. Zi în care rețelele sociale se umplu de versuri luate cu copy-paste, dar și de lucruri mai insolite.

15 ianuarie: „Ziua lui Eminescu” sau, după moda nouă, „Ziua Culturii Naționale”. 

Dacă anul trecut premierul Ponta uitase de ce Ziua Culturii Naționale pică tocmai pe 15 ianuarie, anul acesta nu doar că și-a amintit legătură între ZCN și Ziua lui Eminescu, ci a mai făcut și o trimitere indirectă la atentatele de la Paris în postarea sa festivă. 




În plus, premierul a anunțat, tot pe Facebook, că mai sărbătorește azi și ziua soției sale, Daciana Sârbu.

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut și el datoria de a posta despre Eminescu, îndemnându-i, optimist, pe români să recitească măcar un rând din opera acestuia. Potrivit Evenimentului Zilei, președintele ar fi luat și premiul „Festivalului Mihai Eminescu” din Mehedinți pentru autobiografia sa, „Pas cu pas”.




În acest timp, pe rețelele sociale s-au anunțat promoții la cărțile lui Eminescu în magazinele online, au început să (re)circule poeziile „porno” ale poetului și au apărut poze colorizate ale autorului Luceafarului.

De asemenea, pe Twitter  s-a descoperit că există un asteroid cu numele acestuia, pagina de Facebook Mihai Eminescu a ajuns la 370.000 de fani (față de 260.000 cu un în urmă).

Concluzia zilei pe Internet a tras-o însă un utilizator de Twitter: „O fi el mare poet și geniu național, dar la Ziua lui Izabella sigur vor participa mai mulți ca la Ziua lui Eminescu”.

Sursa: Stirileprotv.ro 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii