Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plată amenzi sau muncă în folosul comunităţii? Legea intră în vigoare de azi

ro

30 Aug, 2014 21:28 1315 Marime text
De astăzi intră în vigoare o modificare a legii care prevede că instanţele pe raza cărora se află domiciliul sunt cele care decid cine face muncă în folosul comunităţii, în cazul persoanelor amendate. Desigur, se pune problema și în cazul în care aceșia nu pot fi executați silit.
 
Guvernul a modificat prin ordonanţă legea care prevedea regimul muncii în folosul comunităţii. Astfel, începând de astăzi, în cazul în care contravenientul nu achită amenda în 30 de zile, acesta poate fi trimis în instanţă. În acest caz, magistrații vor fic ei care vor decide i câte zile de muncă în folosul comunităţii trebuie să facă. Înainte de a lua o astfel de decizie însă, judecătorii trebuie să verifice dacă persoana în are bunuri care pot fi executate, astfel încât să poată fi plătită amenda, potritiv Antena 3.

Pedeapsa impusă nu poate depăşi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Astfel, cei care nu îşi plăteasc amenzile pot ajunge să deszăpezească străzile, să strângă gunoaiele din parcuri sau să cureţe bulevardele. 

Înaintea acestei modificări, pedeapsa era stabilită de instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, doar în baza unei sesizări a organului din care face parte agentul constatator.

Susa foto: gazeta-afacerilor-ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii