Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la domiciliile unor tulceni suspectaţi de braconaj piscicol

ro

24 Oct, 2016 12:53 2332 Marime text
Poliţiştii de frontieră tulceni, sub coordonarea procurorului din cadrul Judecătoriei Babadag, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la două persoane fizice şi două societăţi comerciale de pe raza județului Tulcea, în urma cărora au fost confiscate peste 3.000 metri de plasă tip monofilament, peşte, icre, motoare de bărci şi alte bunuri.
 
În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea– Garda de Coastă, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în lacul Razelm. Acestea foloseau unelte de pescuit interzise de lege, peştele capturat fiind procesat, iar produsele obţinute în urma procesării erau comercializate fără documente legale către diferite persoane şi societăţi comerciale.
 
Astfel, în data de 21 octombrie, sub coordonarea procurorului din cadrul Judecătoriei Babadag, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la patru locaţii, două aparținând cetățenilor români F.C şi S.E., suspecți a fi implicaţi în activitatea infracţională, și la două societăți comerciale.
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 45 de plase monofilament în lungime totală de 3.020 metri, 2 plase din fir textil în lungime de 95 metri, 19 kilograme de icre în stare congelată, 70 kg peşte din speciile şalău şi caras, două motoare de barcă, două perechi de rame, o barcă tip lotcă din fibră de sticlă şi 530 litri de lichid de culoare galben brun cu miros specific de motorină.
 
În cauza se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ”procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură”, „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit” şi ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii