Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parada carelor alegorice prin staţiunea Mamaia va continua şi în această vară

ro

28 May, 2015 20:05 2384 Marime text
 
Parada carelor alegorice prin staţiunea Mamaia va continua şi în această vară, evenimentele urmând să aibă loc în fiecare zi de vineri, începând din 3 iulie, informează romanialibera.ro.

„Cluburile vor participa la paradă, iar costurile vor fi acoperite din taxa de promovare. Parada va începe pe 3 iulie, va fi în ziua de vineri, nu sâmbătă, timp de nouă săptămâni. Parada se va completa și cu alte evenimente care vor avea loc în Piațeta Cazino”, a declarat președinta Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin. 

Vedeta acestei manifestări era Radu Mazăre, care a defilat pe care alegorice purtând diverse costume, fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor, Suleyman Magnificul, Cezar, Ștefan cel Mare și Ramses al II-lea. Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Ca urmare, în 6 aprilie el a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului, iar în 22 mai el și-a dat demisia din funcția de primar al Constanței. De asemenea, el a renunţat la calitatea de membru al PSD.

La sfârșitul lui aprilie, Consiliul Local Municipal Constanţa (CLM) a decis că administraţia publică locală nu se va mai implica în organizarea carnavalului din staţiunea Mamaia şi, pe cale de consecinţă, nu va mai avea un car alegoric. Aleşii locali au votat, în acest sens, hotărârea care se referă la abrogarea HCL nr. 65/2013 privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia, „astfel cum a fost completată de HCL nr. 56/2014“.

„Ţinând cont de faptul că 1 Mai declanşează sezonul estival, pentru ca agenţii economici să ştie cum să-şi bugeteze obligaţiile ce le reveneau născute din aceste hotărâri de consiliu local, mi s-a părut corect ca în luna aprilie să anunţăm că: 1. abrogăm hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnaval organizat de primărie 2. primăria nu va mai organiza carnaval 3. întrucât taxa de promovare instituită la solicitarea celor care operează în staţiunea Mamaia este o taxă funcţională, (n.r. agenţii economici) pot apela la această sumă de bani pentru a face ce acţiuni de promovare consideră dânşii potrivite pentru staţiunea Mamaia în special“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău.

Liberalii din CLM Constanţa au solicitat, prin vocea Anei Marcu, prezentarea detaliată a unui raport, de către Asociaţia Litoral Delta-Dunării, cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii obţinuţi prin aplicarea taxei de promovare a staţiunii. Asta pentru că 80% din banii colectaţi prin această taxă au mers către Asociaţia Litoral Delta-Dunării, şi doar 20% către municipalitate.


Citește și CE DRUM AU LUAT BANII DIN TAXA DE PROMOVARE A STAŢIUNII MAMAIA? PRIMĂRIA CONSTANŢA NU MAI ORGANIZEAZĂ CARNAVALUL LUI MAZĂRE


Sursa: Romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii