Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienţii cer mai mulţi bani pentru sănătate

ro

25 Aug, 2015 22:01 1607 Marime text
Organizaţiile pacienţilor cu afecţiuni cronice din România cer mai mulţi bani pentru sănătate. Au calculat că 6% din Produsul Intern Brut ar acoperi lipsurile din domeniu, scrie digi24.ro. Astăzi, au anunţat că organizează o campanie în toată ţara pentru a strânge semnături pentru o petiţie în acest sens.
 
Unul dintre pacienţii care au beneficiat de un transplant de rinichi se plânge că are probleme cu medicaţia obligatorie după o asemenea operaţie: „Ea este vitală pentru noi, la noi nu se poate întrerupe, dacă ai întrerupt-o, se poate să fie pentru toată viaţa, din momentul în care un pacient cu transplant depune reţeta la farmacie şi până ia medicaţia durează aproape şi o lună de zile”, a declarat pacientul.
 
În Uniunea Europeană, doar România şi Bulgaria alocă sănătăţii mai puţin de 6% din PIB. În topul cheltuielilor pentru Sănătate, suntem pe ultimul loc în Europa.
 
Campania de strângere de semnături pentru obţinerea a 6% din PIB începe luna viitoare, notează digi24.ro. Caravana are pe traseu oraşele Bucureşti, Cluj, Timişoara, Craiova şi Iaşi.

Sursa foto: www.tyden.cz
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii