Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre punerea în libertate a avocatului Sorin Calaigii

ro

12 Jun, 2014 09:28 2348 Marime text
Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Constanţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa îi cercetează în stare de arest la domiciliu pe avocaţii Sorin Calaigii, din Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroului Bucureşti. De menţionat că, ieri, organele de anchetă au cerut judecătorilor arestarea preventivă a avocatului Sorin Calaigii, suspectat de trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Conform minutei judecătoreşti, judecătorul Dan Iulian Năstase a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mihaela Bodîrlău. „Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Bodârlău Mihaela pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2014 şi până la data de 10.07.2014 inclusiv. În baza art.227 alin.1 cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa de arestare preventivă a inculpatului Calaigii Sorin. (...) Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Calaigii Sorin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2014 şi până la data de 10.07.2014 inclusiv. (...) Dispune punerea în libertate a inculpatului Calaigii Sorin – dacă nu este reţinut sau arestat preventiv în altă cauză”, potrivit minutei judecătoreşti.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii