Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obama și Merkel au convenit că sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute

ro

07 Jun, 2015 17:22 928 Marime text
 
Președintele american Barack Obama și cancelarul german Angela Merkel s-au pronunțat astăzi pentru menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei până când aceasta din urmă „va respecta suveranitatea Ucrainei”, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Cei doi lideri (...) au convenit asupra faptului că durata sancțiunilor trebuie legată în mod clar de aplicarea completă de către Rusia a acordurilor de la Minsk și de respectarea suveranității Ucrainei”, a indicat biroul de presă al Casei Albe într-un comunicat emis după întrevederea bilaterală pe care Obama și Merkel au avut-o în Bavaria, unde se desfășoară summitul G7.

Sancțiunile instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei după anexarea Crimeii și declanșarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei expiră la sfârșitul lunii iulie, astfel că blocul comunitar trebuie să ia o decizie privind prelungirea lor. Aceste sancțiuni prevăd interdicții de viză și înghețarea conturilor unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, precum și măsuri împotriva unor companii ruse din sectoarele militar, petrolier și bancar.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii