Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obama îndeamnă toate țările UE să primească acea cotă parte de refugiați

ro

23 Sep, 2015 07:30 1180 Marime text
Președintele american, Barack Obama, a lansat ieri, în cursul unei discuții telefonice cu cancelarul german, Angela Merkel, un apel tuturor țărilor din Uniunea Europeană să primească "cota parte" de refugiați în fața valului de migranți care fug de războiul din Siria, potrivit AFP.
“Cei doi lideri au căzut de acord asupra necesității unei soluții la scară europeană în care toate țările membre să accepte cota parte de refugiați", a informat Casa Albă într-un comunicat.
De asemenea, Obama și Merkel au subliniat necesitatea de a facilita o tranziție politică "pentru a permite unirea sirienilor" și de a aborda cauzele profunde ale acestei crize a migranților.
Arătate cu degetul pentru lipsa lor de reacție în fața crizei migranților declanșate de conflictul din Siria, Statele Unite au anunțat în urmă cu o săptămână că vor primi 10.000 de refugiați până la sfârșitul lui septembrie 2016, o cifră insuficientă însă pentru a-i reduce pe critici la tăcere.
Numeroase ONG-uri consideră această cifră derizorie, fiind de părere că prima putere economică a lumii ar putea cu ușurință "adăuga un zero" la cei 10.000 de refugiați sirieni și să primească cel puțin 100.000 de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii