Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă amânare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Noul termen, al 87-lea, 20 aprilie

ro

23 Mar, 2016 16:57 1883 Marime text
Corina Cornelia Dăescu, din Curtea de Apel Bucureşti, redeschis, azi, celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa.

Şedinţa a durat câteva minute, pentru că lipsea raportul de expertiză tehnică evaluatoare imobiliară, acesta nefiind finalizat. Noul termen, al 87-lea, a fost stabilit pentru data de 20 aprilie.

Printre inculpaţi se află: Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi alţi angajaţi ai Primăriei Constanţa, oameni de afaceri, societăţi, evaluatori şi notari publici. În total, 37 de inculpaţi.

În plus, în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arăta că ancheta a costat statul nu mai puţin de 30 de miliarde de lei vechi. 

Judecata durează din octombrie 2008, când procurorii DNA au trimis în judecată 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prin aceste fapte, conform DNA, a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan Stefan Georgescu 23 Mar, 2016 17:12 Bataia de joc a retrocedarilor continua cu nerusinare