Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu de amploare Update2 - O navă a explodat aproape de portul Mangalia (galerie foto)

ro

26 May, 2015 11:38 3443 Marime text


Astăzi, la ora 11, comandatul navei “Kaptan” sub pavilion străin a transmis un mesaj SOS recepţionat de ofiţerul de serviciu din cadrul Centrului de coordonare şi salvare martimă al Autorităţii Navale Române (ANR). La solicitarea ofiţerului, comandantul navei a transmis următoarele: “Avem la bord 30 de pasageri, care se întorc în România de la o conferinţă desfăşurată la Istanbul. Înainte de intrarea în portul Mangalia, în sala maşini s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, după care nava a început să ia apă şi, încet-încet, să se scufunde.” În acel moment, comandantul a ordonat abandonul navei, solicitând asistenţă pentru salvarea persoanelor de la bord.



La scurt timp, acelaşi comandant anunţă Centrul de coordonare şi salvare martimă al ANR că are mai multe persoane la bord decât se credea iniţial. El a spus că o parte dintre ei au intrat în panică şi au sărit în mare. În ciuda panicii creată de eveniment, autorităţile navale au intervenit la timp şi au salvat toate persoanele aflate pe nava respectivă. Toţi au fost predaţi medicilor, pentru investigaţii medicale de specialitate.
Acesta nu este o situaţie reală, din fericire, ci exerciţiul naţional SARPOL 2015, la care participă Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), în cooperare cu unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, ISU Dobrogea, Radionav. Exerciţiul naţional comun se desfăşoară în baza Planului Unitar de Cooperare pentru căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, sub coordonarea Autorităţii Navale Române. Exerciţiul se desfăşoară în rada Portului Mangalia.

UPDATE2, ora 13.14:

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a declarat şi el mulţumit de modul în care s-a desfăşurat exerciţiul de astăzi şi de forţele participante la el. În opinia sa, România este pregătită pentru spaţiul Schengen.


UPDATE, ora 13.00:

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, la finalul exerciţiului de la Mangalia, că un astfel de eveniment ar trebui să aibă loc mai des, astfel încât oamenii să fie pregătiţi pentru astfel de situaţii. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii