Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Se cere demiterea conducerii. Ce spun reprezentanţii închisorii O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, lipsită de libertate de doi deținuți în baie

ro

14 Oct, 2016 09:40 25416 Marime text
Imagini pentru poarta albaO angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost lipsită de libertate, ieri, de doi deținuți, timp de 10 minute, în baia clubului de activități.
 
În timpul derulării unei activități specifice de educație cu cei doi deținuți, aceștia au devenit violenți și amenințând-o cu un cuțit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenția de a o agresa sexual. Acționând cu tact și profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deținuți să renunțe la intenție după aproximativ 10 minute.

A fost informată imediat conducerea unității care a luat măsuri urgente de sancționare a celor doi deținuți. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului și împrejurările în care deținuții au intrat în posesia cuțitului improvizat.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor felicită angajata pentru profesionalismul și stăpânirea de sine dovedite în gestionarea acestei situații și evidențiază eforturile deosebite ale întregului personal din sistemul penitenciar care se confruntă zilnic cu riscuri și situații deosebite.

Totodată, conducerea ANP precizează că nu va tolera sub nici o formă actele de agresiune împotriva personalului, luând cele mai drastice măsuri în conformitate cu prevederile legale.
 
Conform art. 205 din codul penal, lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani. Dacă fapta este săvârşită de către o persoană înarmată pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani. 

UPDATE 3, ora 15.40

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă nu exprimă niciun punct de vedere față de comunicatul sindicatului OMNIA, singurul punct de vedere oficial referitor la incidentul petrecut ieri fiind cel exprimat prin intermediul comunicatului de presă transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor în cursul zilei de astăzi. Reamintim faptul că în prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia efectuează cercetări în acest caz.

UPDATE 2, ora 10.49

În urma cererii demiterii conducerii, cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să îl contacteze pe comisarul Cristian Apostol, şeful Penitenciarului Poarta Albă. Momentan nu a răspuns, însă l-am sunat şi pe purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, maiorul Gabriel Botezan, care a declarat că nu poate comenta solicitarea privind demiterea conducerii întrucât nu intră în atribuţiile sale.

„Ambii agresori se aflau în regim semi-deschis de executare a pedepsei“, a mai precizat Gabriel Botezan.

UPDATE 1, ora 10.41

Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a emis un comunicat de presă în care cer măsuri urgente de protecție a personalului întrucât, susţin ei, acesta este expus unor pericole greu de imaginat. Sindicatul Omnia cere demiterea conducerii Penitenciarului Poartă Albă.

Citeşte şi 

Sindicat OMNIA
„Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poartă Albă“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii