Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou pas în reconcilierea dintre SUA și Cuba

ro

06 May, 2015 00:00 964 Marime text
 
Departamentul american al Trezoreriei a anunțat astăzi că a acordat licențe autorizând transportul de pasageri cu feribotul între Statele Unite și Cuba, o premieră după mai bine de 50 de ani, scrie AFP, citată de Agerpres.
 
"Marți au fost acordat câteva licențe" care permit exploatarea legăturilor cu feribotul, a confirmat o purtătoare de cuvânt, fără să precizeze numărul de permise acordate.
 
Cel puțin o companie din Florida a confirmat că a fost autorizată să lanseze un serviciu de feribot spre Cuba, situată la aproximativ 150 de kilometri coastele americane.
 
Legăturile maritime dintre cele două țări erau frecvente în anii 1950, însă au fost întrerupte după venirea la putere a lui Fidel Castro, în 1959.
 
La ora actuală, există legături aeriene între Statele Unite și Cuba, însă au permisiunea de a se deplasa pe insula comunistă numai americanii de origine cubaneză și cetățenii americani care fac parte din categorii bine stabilite (universitari, sportivi, clerici, jurnaliști...).
 
Celorlalți americani le este interzis să efectueze vizite chiar și turistice, în timp ce schimburile comerciale dintre cele două țări sunt supuse unui embargo în vigoare din 1962.
 
Sancțiunile economice și financiare au fost ridicate în martie pentru mai mult de 60 de firme și persoane fizice care fac comerț cu insula, în cadrul apropierii diplomatice lansate în decembrie.
 
Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii