Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu „Este exclus să vedem capitala de regiune la Brăila, este o aberaţie”

ro

10 Feb, 2013 16:49 2183 Marime text

Dacă în privinţa regionalizării toată lumea se declară de acord, spiritele se încing când vine vorba de stabilirea capitalelor de regiuni.

În regiunea de Sud- Est, care va cuprinde judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, apele nu sunt tocmai liniştite. Există mai precis două variante pentru capitala regională, Brăila şi Constanţa, la care se adaugă, mai timid, şi Focşaniul, în viziunea preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, exclude oraşele de tipul Brăilei pentru a fi capitale regionale, pe motiv că „nu pot funcţiona".

„Este exclus să vedem capitale de regiune la Brăila, Călăraşi, sunt nişte aberaţii, nu pot funcţiona. Nu se poate aşa ceva, au fost stabilite politic când s-au constituit regiunile de dezvoltare în 1997 şi au rămas aşa de la sine", a declarat Nicuşor Constantinescu.

Citeşte mai mult AICI

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maxim 11 Feb, 2013 02:14 La Craiova nu ar fi prima oara Capitala Olteniei Tarii Romanesti 1770 Craiova, capitala Țării Românești