Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Mavrodin, şeful haiducilor din Constanţa, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

ro

22 Jan, 2016 17:36 4283 Marime text
Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, a fost condamnat azi Tribunalul Constanţa la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală,  delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii
 
Decizia nu este definitivă. 

Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la data de 13.03.2012 şi până la data de 19.03.2012.
 
De asemenea, judecătorii au admis, în parte, pretenţiile civile formulate de partea civilă Fundaţia Naţională pentru Tineret Bucureşti şi l-au obligat pe Mavrodin la plata sumei de 352.169,98 lei cu titlu de despăgubiri civile în favoarea părţii civile.
 
„Dispune desfiinţarea totală a înscrisului intitulat proces-verbal nr.0301 din data de 09.12.2009, fiind contrafăcut, precum şi a înscrisurilor emise pe baza acestuia“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanţa.

Potrivit magistraţilor, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, în perioada 2007 - martie 2012, liderul Asociaţiei Naţionale a Haiducilor ar fi procedat la încheierea antecontractului de vânzare - cumpărare cu SC E. S. (n.r. Euromarketing Solutions) Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, ar fi întocmit în fals procesul verbal din data de 9 decembrie 2009, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al fundaţiei, şi ar fi solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.

Mai mult decât atât, organele de anchetă spun că Mavrodin ar fi refuzat, în mod nejustificat să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei.

Prejudiciul cauzat firmei Euromarketing este în valoare de 275.000 de euro, mai arată procurorii.

Amintim că, la începutul lunii aprilie 2014, Nicolae Mavrodin a fost unul dintre cei care au protestat în faţa Primăriei Constanţa pentru eliberarea lui Radu Ştefan Mazăre, fostul edilul fiind încătuşat în Dosarul Campusului social Henri Coandă.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii