Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulțumirile lui Raed Arafat cu privire la înregistrarea apelului care a anunțat tragedia din Colectiv

ro

20 Feb, 2016 17:03 2392 Marime text
 
După ce ieri a apărut în presă înregistrarea apelului unic de urgență 112, în care s-a anunțat incendiul din club Colectiv, Raed Arafat a postat din nou un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care își transmite nemulțumirile.
 
Conform acestuia, Departament pentru Situaţiile de Urgenţă nu am avut acces la inregsitrarile ce au apărut în presă şi nici la stengoramele discuţiilor, în ciuda faptului că reprezentanții instituției le-au solicitat oficial de la STS.
 

„Apariţia înregistrării apelului la 112 pentru intervenţia la Colectiv, paralel cu susţinerea bilanţului Departamentului pentru SItuaţii de Urgenţă, a fost pentru mine şi pentru colegii mei una interesantă mai ales că noi, că Departament pentru Situaţiile de Urgenţă, nu am avut acces la inregsitrarile respective şi nici la stengoramele discuţiilor chiar dacă le-am solicitat oficial de la STS, în ideea că tragedia este sub anchetă Parchetului General şi că nu avem acces la înregistrări decât dacă aprobă procurorul. Ne-am adresat şi la procuratura să obţinem acordul însă nu am primit răspuns în acest sens şi am rămas să aşteptăm finalizarea anchetei că să avem acces la un segement care ne interesa mult pentru finalizarea analizei şi a lecţiilor învăţate. Acum, înregistrarea este pe internet şi la televiziuni şi începe din nou atacul că noi am ascuns faptul că un pompier ştia unde este Colectiv din ce reiese din înregistrare. Pe scurt, faptul că un pompier, care lucrează la dispecerat, ştie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere instituţional. Iar acuzaţiile care au început să apară că noi, sau eu, am minţit iar ascunzând aceste informaţii sunt nefondate având în vedere că nu am avut acces la înregistrări la nici un moment până când au apărut ele în spaţiul virtual şi în presă acum 2 zile. Acest lucru poate fi şi probat prin documentele de corespondenţă pe care le deţinem la DSU! Am dorit să clarific acest aspect acum înainte să fie dezlănţuite atacurile care au început azi dimineaţă deja astfel încât să fie cei interesaţi infromati corect!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina de socializare.

 
Citește și: Apelul la 112 care a anunțat incendiul din Colectiv
 
Sursa foto: Facebook – Raed Arafat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii