Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dușa „Dorim ca baza de la Mihail Kogălniceanu să devină permanentă”

ro

20 May, 2014 16:00 2037 Marime text
Vicepreședintele american Joe Biden a sosit, în această după-amiază, la București, însoțit de soția sa.

Oficialul SUA s-a deplasat la Baza Aeriana 90, unde în urmă cu scurt timp a susținut un mic discurs în fața militarilor români și americani.

Alături de vicepreședintele american s-a aflat ministrul Apărării Mircea Dușa.

Oficialul român a declarat în prezența lui Joe Biden următoarele: „Parteneriatul cu SUA are mare potențial de dezvoltare. SUA sunt partenerul nostru cel mai important, România nu mai este un consumator, ci un furnizor de securitate. Sprijinul american a fost decisiv la nivelul asistenței financiare, al donației de echipament. Dorim ca baza de la Mihail Kogalniceanu să devină permanentă. Gândurile noastre se îndreaptă către camarazii care s-au sacrificat în misiunile dificile. Criza din Ucraina continuă să genereze îngrijorare mai ales în rândul aliaților NATO. Vizita dumneavoastră este importantă pentru români. Vă doresc bun venit în România și o ședere placută!”, scrie Ziare.com.

La rândul lui, vicepreședintele american a afirmat: „În Romania, forțele americane au găsit aliați de nădejde. România este un partener serios și ferm. Aproape 1.000 de români sunt încă în Afganistan. România este astăzi gazda ostașilor marini, la Mihail Kogălniceanu. Consider că sunteți cea mai grozavă generație de luptători și asta nu este o hiperbolă. Reprezentanți o generație cu totul deosebită, v-am văzut în Bosnia, Kosovo, Kandahar, v-am văzut în zone foarte grele, sunteți un grup extraordinar. Este o obligație sacră să fim alături de dumneavoastră și alaturi de NATO. Puteți să vă bazați pe noi, facem ceea ce spunem. Agresiunea din Crimeea ne reamintește de ce avem nevoie de NATO și de ce România face parte din NATO”.

Precizăm că Joe Biden urmează să aibă întâlniri cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Victor Ponta. Liderul american va purta discuții și cu oficiali ai armatei române, precum și cu investitori americani din România, notează Ziare.com.

Sursă foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii