Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, despre situația Spitalului Județean Arad și a maternității

ro

17 Mar, 2016 21:08 2132 Marime text
 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a efectuat astăzi o vizită în Arad pentru a găsi o soluție fezabilă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
 
„Situația pentru care am venit la Arad nu este una fericită. Dincolo de partea mai puțin bună a Spitalului Matern, am găsit la Arad o comunitate extrem de implicată, toți factorii responsabili din toate partidele cred că își doresc rezolvarea problemelor cu care se confruntă acest spital. (...) Înainte de toate însă, trebuie să ne gândim la viitor, la copii și la mame”, a declarat ministrul, notează agerpres.ro.
 
Patriciu Achimaș-Cadariu a subliniat că în acest moment trebuie acționat pentru a rezolva problemele acute, iar cea de la Spitalul de Obstretică și Ginecologie din Arad este una foarte mare.
 
„Am vizitat această nouă clădire cu destinație de spital. Trebuie să spun că ceea ce am găsit acolo nu este o situație perfectă; am analizat-o împreună cu colegii mei din minister, trebuie gândite niște circuite, trebuie făcute și niște investiții pentru a amenaja blocul operator, sală de naștere, elemente care nu se regăsesc în structura actuală. În primă instanță am stabilit că se va face un studiu, iar aici ministerul va ajuta prin detașarea unui epidemiolog specializat în domeniu. Am înțeles că există disponibilitate, pe plan local, pentru rezolvarea din punct de vedere financiar a problemei și, drept urmare, cred că acest lucru s-ar putea face în câteva săptămâni, dacă există interes. Sper ca în următoarele luni să fie definitivat acest spațiu, iar partea de obstetrică și de neonatologie să se mute acolo, dacă aceste lucruri se vor potrivi”, a spus ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu, conform aceleiași surse.
 
Ministrul a mai anunțat că Spitalul Matern din Arad va primi, din partea ministerului, șapte incubatoare, iar SCJU Arad va primi un RMN, a cărui valoare se ridică la 7 milioane euro. În același timp Achimaș a vorbit și despre posibilitatea construirii unor noi clădiri, destinate unităților spitalicești.



Sursa foto: ghidcabinet.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii