Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru rezolvarea problemei interceptărilor SRI

ro

10 Mar, 2016 13:47 2117 Marime text
 
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) trebuie respectată şi va promova o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va asigura că nu vor exista sincope. Ministrul a apreciat că nu doar DNA-ul este afectat, ci şi DIICOT şi Parchetele.
 
Raluca Prună a precizat că realizarea interceptărilor se va face după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale de către procurori sau polițiști judiciari, cu infrastructura SRI.
 

”Eu, ca ministru, alături de toată societatea plec de la premisa că o decizie a CCR trebuie respectată, dar pe de altă parte voi promova neîntârziat o Ordonanță de Urgență, care este singura modalitate prin care putem să ne asigurăm că nu vor exista sincope. Am discutat deja cu reprezentanții Parchetelor, cu Ministerul Public în general. Nu DNA-ul este afectat în primul rând, ci și DIICOT și Parchetele regulate. Am avut discuții cu întreaga conducere a Ministerului Public și cu SRI-ul, pentru că SRI-ul are această infrastructură”, a declarat ministrul Raluca Prună, la Timişoara.

 
Vă amintim că magistraţii de la Curtea Constituţională a decis că SRI nu e organ de cercetare penală şi nu poate face interceptări în dosarele aflate pe rolul instanţelor. Decizia luată de CCR afectează deja o parte din dosarele care sunt în judecată şi care sunt bazate pe interceptări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii