Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, despre valul de pensionări din armată

ro

26 Jul, 2017 14:28 25231 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că algoritmul de calcul al pensiilor militare se va păstra, acest lucru fiind convenit cu premierul Mihai Tudose, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, și cu președintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.
 
 

"În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul al pensiilor. Lucrul acesta este convenit și cu prim-ministrul Mihai Tudose, este convenit și cu doamna Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, convenit și la nivel politic cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Considerăm că valoarea pensiei nu trebuie să depășească 100% din baza de calcul și nu vom afecta în niciun fel pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală", a afirmat Țuțuianu într-o conferință de presă.

 
El a precizat că pensiile militare sunt plătite din bugetul ministerului.
 

"La nivelul MApN există o casă de pensii sectorială. Afirm și azi că este nevoie să dăm un semnal corect către cei din sistemul militar, pentru că foarte mulți stau în așteptare să vadă cum se modifică cadrul legislativ și dacă pleacă sau nu din sistem. Pensiile militare sunt plătite din bugetul MApN, nu din cel al asigurărilor sociale, așa cum este în toate statele NATO și UE", a spus ministrul.

 
Adrian Țuțuianu a admis că există un val de pensionări în sistemul militar.
 
"Oamenii au auzit diverse discuții în spațiul public despre sistemul pensiilor militare de stat, foarte mulți au auzit că se poate schimba baza de calcul și că ar putea să ia pensii mai mici. Am simțit nevoia să venim și să spunem că algoritmul de calcul se va păstra. Media pensiei în sistemul militar este undeva la 3.000 lei. Sunt niște pensii mari în sistemul militar, cele mai mari sunt la magistrații militari, care sunt pe același nivel cu ale magistraților din sistemul ÎCCJ. Noi sperăm ca oamenii să rămână pe loc, pentru că sunt oameni la 47, 48 de ani, 50 de ani, în deplină capacitate tehnică, profesională și extrem de utili pentru centrele de comandă ale Armatei Române", a afirmat ministrul Apărării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Caporal Ion 26 Jul, 2017 16:21 Algoritmul ramane acelasi.... dar varsta?!?! Limitarea reducerii varstei de pensionare datorita grupei la max 5 ani, indiferent de cati ani de grupa ai avea.
  • fara nume 26 Jul, 2017 15:05 ACTUALMENTE ... BAZA DE CALCUL CONFORM ART. 28 ESTE LIMITATĂ LA 85%. DIN CUVÂNTAREA DOMNULUI MINISTRU ȚUȚUIANU,SĂ ÎNȚELEGEM CĂ ACEASTA POATE AJUNGE LA 100% PENTRU MILITARII CARE AU ACEST DREPT ?