Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătăţii vrea să afle vinovatul Anchetă la SJU Brăila privind stricarea celor două tomografe

ro

13 Mar, 2015 15:11 1408 Marime text
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Iulian Chiriac, a declarat astăzi, la Brăila, că trebuie demarată o anchetă la nivelul Spitalului Județean de Urgență pentru a se vedea cauzele care au dus la defectarea celor două computere tomograf din cadrul instituției, în valoare de peste un milion de euro.

„Ar trebui făcută o anchetă și văzut exact de ce acele tomografe s-au stricat, cine le-a stricat, cum au fost folosite, pentru că mi se pare absurd și anormal ca, după 2-3 ani de zile de când au fost achiziționate, să se strice. Trebuie văzut de ce în momentul în care s-au stricat nu aveau un contract de mentenanță. Sunt lucruri normale în achiziția unui aparat de o asemenea valoare și de o asemenea importanță într-o unitate medicală. Trebuie făcută o anchetă și pe partea de spital, și pe partea de Consiliu Județean, să vedem în ce moment s-a stricat computerul, cine a lucrat pe el, cine răspunde pentru contractele de mentenanță", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Iulian Chiriac, potrivit România TV.

La sfârșitul lunii februarie, cele două computere tomograf de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în valoare de peste un milion de euro, achiziționate din fonduri europene REGIO, s-au defectat, iar reparația lor costă în total peste 1,2 milioane lei.


Sursa: România TV
Sursa foto: livearad.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii