Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de persoane au venit la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Printre acestea și un fost coleg de școală al fostului suveran

ro

15 Dec, 2017 14:46 1956 Marime text
Câteva mii de persoane i-au adus un ultim omagiu regelui Mihai, vineri, până la prânz, în cea de-a doua zi de doliu naţional, informează Agerpres.ro. Printre cei care au venit la Palatul Regal din Bucureşti s-a numărat și Lascăr Duiliu Zamfirescu, fost coleg de şcoală al fostului suveran.
 
Mii de oameni de toate vârstele, aşezaţi pe mai multe rânduri în jurul Palatului Regal, au continuat vineri să stea la coadă, aşteptând mai multe ore pentru a se putea reculege la catafalcul regelui Mihai.
 
Îmbrăcaţi în haine cernite şi ţinând în mâini lumânări şi buchete de flori, oamenii au venit să îşi ia rămas bun de la fostul suveran.
 
La catafalcul regelui Mihai a venit vineri şi Lascăr Duiliu Zamfirescu, care a fost coleg de clasă cu fostul suveran. Însoţit de nepoata sa, Ilinca Iordache, acesta s-a recules pentru câteva momente lângă sicriul depus în Sala Tronului din Palatul Regal.
 
"Eu am o pierdere", a spus îndurerat Lascăr Duiliu Zamfirescu, precizând că oamenii ar trebui să preţuiască modestia şi decenţa regelui Mihai.
 
La rândul său, nepoata lui Lascăr Duiliu Zamfirescu a menţionat că l-a cunoscut pe regele Mihai din poveştile bunicului său şi din cărţile pe care le-a citit.
 
Potrivit acesteia, Lascăr Duiliu Zamfirescu şi regele Mihai au vorbit pentru ultima dată în urmă cu aproximativ un an iar în ultimele zile, bunicul său a rememorat amintirile din copilărie.
 

"Şi-a adus aminte, se uita la poze, rememora amintirile din copilărie, din clasă, a retrăit cumva toate momentele frumoase petrecute împreună (...) Au vorbit ultima dată la telefon, din câte ştiu, mai demult, acum un an cred", a spus ea.

 
Toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu regelui Mihai o pot face în continuare pe parcursul zilei de vineri.
 
Funeraliile regelui Mihai se vor încheia sâmbătă, în cea de-a treia zi de doliu naţional, când fostul suveran va fi înmormântat la Curtea de Argeş.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii