Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrarea Zilei Marinei 2023 la București. Expoziții, spectacole și ceremonii

ro

10 Aug, 2023 15:45 1054 Marime text

Pentru al doilea an consecutiv, Forțele Navale Române organizează anul acesta, în perioada 11 – 15 august, o serie de evenimente culturale, dedicate Zilei Marinei, și la București.

Manifestările vor avea loc la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și în Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrău), zona Debarcader. La ARCUB, în Centrul Vechi al Capitalei, Forțele Navale Române prezintă, în perioada 11-15 august, între orele 17.00-22.00, o colecție de pictură cu tematică Marină, semnată de Alexandru Ghinea, precum și o expoziție interactivă de noduri și lucrări de matelotaj, machete de nave, faruri și diferite obiecte specifice de Marină.

Muzica Militară a Forțelor Navale va susține vineri, 11 august, orele 20.00-21.30, pentru publicul bucureștean, un spectacol itinerant, pe traseul Piața Roma (Statuia Lupoaica) – ARCUB – Strada Lipscani – Sediul Băncii Naționale a României., transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Marți, 15 august, începând cu ora 09.00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită printr-o ceremonie militară și religioasă, care va avea loc la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrău), zona Debarcader, a mai punctat sursa citată. 


Citește și: 

Ziua Marinei 2023. Colonelul Corneliu Pavel - „Repetițiile se desfășoară în condiții de siguranță” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii