Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Unirii

ro

24 Jan, 2015 10:35 1281 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis a postat, astăzi, un mesaj video pe Facebook, de Ziua Unirii Principatelor Române, în care arată că România este astăzi ţară UE cu drepturi depline, şi transmite să fim, cu încredere în prezent, oriunde ne-am afla, un popor al unităţii, în numele proiectului România.

În postarea de pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis arată că „Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea şi unitatea unui popor”.

În mesajul video, filmat la Palatul Cotroceni, şeful statului afirmă că „în 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici vizionari realiza un pas important către unirea tuturor provinciilor româneşti, iar istoria ţării se îndrepta către modernitate şi către valorile europene”.

„156 de ani mai târziu, România este ţară a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii, în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”, transmite preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii