Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum în Grecia Mesaj pro-european al ministrului de finanțe Yanis Varoufakis

ro

05 Jul, 2015 14:20 1680 Marime text
Ministrul de finanțe elen Yanis Varoufakis a lansat, astăzi, un mesaj pro-european și a susținut că referendumul din Grecia poate demonstra că „moneda unică și democrația sunt compatibile“, informează EFE, citat de agerpres.ro.

„Timp de cinci ani, rateurile incredibile ale Eurogrupului au dus la ultimatumuri fără niciun sens asupra cărora poporul nu se putea pronunța. Astăzi, poporul se pronunță asupra celui mai recent ultimatum al Eurogrupului și al partenerilor săi“, a declarat Varoufakis, după ce a votat.
Ministrul, care a venit la vot însoțit de tatăl său, a calificat ziua electorală drept „un moment sfânt, un moment de speranță pentru Europa“, în care urmează să se demonstreze că „moneda unică și democrația pot coexista“.

Totodată, într-o declarație pentru ziarul german Bild, Varoufakis a reiterat că va demisiona în cazul în care grecii vor vota în favoarea proiectului de acord propus de creditorii internaționali ai țării. Întrebat dacă el chiar are intenția să demisioneze dacă rezultatul la referendum va fi „da“, el a răspuns: „Absolut“. „(Dar) nu va fi o majoritate în favoarea lui da“, a adăugat el, potrivit Reuters.

Sursa: agerpres.ro; sursa foto: theguardian.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii