Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii ies în stradă azi şi protestează în faţa Guvernului

ro

01 Sep, 2015 10:18 1363 Marime text
Un grup de cadre medicale, creat pe Facebook, a devenit un adevărat fenomen. Medicii critică sistemul sanitar şi cer Ministerului Sănătăţii plata orelor suplimentare la tarif dublu, condiţii decente de muncă şi un sistem sanitar de care să fie mulţumiţi atât pacienţii, cât şi medicii. În această dimineaţă, grupul a chemat cadrele medicale la un protest public. Alianţa Medicilor a anunţat că va organiza, în această dimineaţă, un miting în faţă sediului Guvernului şi face apel la medici şi pacienţi să vină în număr cât mai mare la manifestaţie.
Pentru a două oară în ultima săptămână, o delegaţie a Alianţei Medicilor a fost la negocieri la Ministerul Sănătăţii. Încă nu a fost transmis un punct de vedere asupra negocierilor. Doar reprezentanţii medicilor au precizat care au fost principalele teme de discuţie. Printre acestea s-a aflat  plata orelor de garda dublu, deoarece în contractul de muncă al cadrelor medicale sunt prevăzute doar 160 de ore, iar un medic lucrează mult mai mult de 250 de ore, cu tot cu gărzi.
„Legea coplăţii înseamnă legea practicii private în spitalele de stat, care e o lege care se aplică în Marea Britanie, Franţa, Germania şi care trebuie să ajungă şi la noi. Vreau să se înţeleagă foarte clar: legea coplăţii, aşa cum o vedem noi, nu e o legalizare a şpăgii”, a declarat doctorul Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” .
Grupul Alianţa Medicilor s-a constituit pe Facebook şi a ajuns să aibă 30.000 de membri într-un timp record. Nu sunt constituiţi sub formă de organizaţie sindicală şi contestă autoritatea şi eficienţa sindicatelor tradiţionale din Sănătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii