Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta „Măsurile din Codul Fiscal care au fost amânate ar putea fi puse în practică mai devreme de 2017”

ro

02 Sep, 2015 20:16 1482 Marime text
 
Măsurile de reducere a taxelor amânate prin noul Cod Fiscal pentru 1 ianuarie 2017 pot fi puse în practică mai devreme de data respectivă dacă se demonstrează cu cifre că sunt sustenabile, potrivit premierului Victor Ponta, scrie Agerpres.

„20% cât am propus noi, mă bucur că a rămas 20% (cota de TVA — n.r.), toate prevederile, așa cum au fost lucrate de Ministerul de Finanțe și de Guvern. Acele măsuri care nu au fost scoase din Cod, ci amânate, pe măsură ce dovedim cu cifre că sunt sustenabile putem să le punem în practică chiar mai devreme de 1 ianuarie 2017. Mă refer la plafonarea la 5 salarii a contribuției la CASS, mă refer la taxa pe construcții, impozitul pe dividende...", a menționat Ponta în ședința de Guvern, conform Agerpres.

Pe de altă parte, șeful Guvernului consideră că metoda de scădere a taxelor concomitent cu o Agenție de Administrare Fiscală puternică funcționează, în condițiile în care, în luna august, s-au înregistrat încasări suplimentare la buget de 250 de milioane de euro.

„Vestea bună este că metoda cu morcovul și cu bâta, o spun americanii, ca să fie clar, eu zic metoda cu stimularea, respectiv scădere de taxe și ANAF puternic, funcționează. În luna august, după cum știți, 250 milioane de euro în plus pentru buget încasări, asta înseamnă că avem categoric banii necesari pentru tot ceea ce ne-am angajat pe partea de sănătate, de educație, de finanțare de fonduri proiecte europene și pe proiecte de dezvoltare locală. Să sperăm că și puteți să cheltuiți banii. Cu licitațiile și cu procedurile actuale din păcate stăm cu bani și nu îi cheltuim", a menționat Ponta.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii