Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de siguranţă pentru verificarea şi vidanjarea fosei septice

ro

05 Mar, 2016 01:10 1611 Marime text
 
Verificarea şi vidanjarea periodică a fosei septice constituie o procedură extrem de importantă, care îi protejează pe proprietari de costurile neprevăzute şi mult mai mari ale unei reparaţii ulterioare şi care contribuie la protejarea sănătăţii oamenilor, prin eliminarea deşeurilor umane solide, în condiţii de siguranţă. În plus, inspecţia unei fose septice poate detecta anumite probleme de funcţionare şi îl poate avertiza pe proprietar despre eventualele pericole grave din curtea sa.

Fosele septice vechi, cu defecţiuni, în care se acumulează gazul metan, prezintă riscul de cădere, de asfixiere şi de explozie. De aceea, măsurile de siguranţă de bază, descrise în acest articol, pot ajuta orice persoană să evite situaţiile periculoase şi costisitoare.
1. Nu lucra niciodată într-o hazna sau într-o fosă septică sau decât dacă ai pregătirea necesară şi porţi un echipament special, inclusiv un aparat de respirat autonom.
2. Când vrei să lucrezi la fosa septică, asigura-te că eşti însoţit de cineva. În acest caz, dacă păţeşti ceva rău, există cel puţin o persoană care îţi poate acorda primul ajutor sau poate suna la serviciul de urgenţă 112. Căzătură într-o fosă sau chiar aplecatul deasupra ei se pot dovedi fi fatale, din cauza gazului gazului toxic din rezervor.
3. În cazul în care cineva a căzut într-o fosă şi a leşinat din cauza metanului, nu intra după el decât dacă eşti echipat cu un aparat cu oxigen, altfel rişti să păţeşti acelaşi lucru. Dacă nu deţii unul, sună la 112 după ajutor şi încearcă să pui un ventilator în partea de sus a fosei, pentru a sufla în interior aer curat.
4. Gazul metan din fosă este exploziv, aşa că nu aprinde o flacăra, nici măcar o ţigară, în apropierea ei.
5. Ai grijă să nu te sprijini pe capacul fosei deoarece rişti să te dezechilibrezi şi să cazi în interior, lucru care poate fi fatal. La sfârşitul operaţiunii, asigura-te că fosa septică are un întotdeauna un capac rezistent şi bine pus, care nu prezintă niciun pericol de cădere şi nu poate fi desfăcut de către copii.
6. Dacă există o zonă periculoasă în jurul sau deasupra fosei septice, cum ar fi un capac nesigur sau o gaură în rezervor, asigurate că iese în evidenţă, astfel încât oamenii din jur să ştie că nu au ce căuta acolo, până nu se fac reparaţiile necesare. Încercuieşte-o cu o sfoară sau o bandă şi marcheaz-o în mod clar ca fiind periculoasă.
Sursa: http://www.fosa-eco.ro/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii