Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini cu certificate tip ITP false descoperite în PTF Ostrov

ro

20 Nov, 2014 09:58 1855 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în PTF Ostrov două autoturisme înmatriculate în Republica Bulgaria, pe care un cetăţean român şi unul din Republica Moldova încercau să le scoată din ţară folosind documente false.

Astfel, ieri, în jurul orei 08.55, în PTF Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.P. MIHAI, în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Opel înmatriculat în Republica Bulgaria. În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.05, în acelaşi punct de trecere a frontierei a fost identificat cetăţeanul M. NEDOV din Republica Moldova, în vârstă de 24 ani, care încerca să iasă din ţară cu un autoturism marca Audi, înmatriculat în Republica Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.

Ambii conducători auto au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii