Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mark Zuckerberg donează 25 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei Ebola

ro

15 Oct, 2014 07:53 2100 Marime text
Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au anunțat marți pe rețeaua de socializare că donează 25 de milioane de dolari Centrelor americane de control și prevenire a bolilor (CDC) pentru combaterea epidemiei Ebola, informează Agerpres.

„Epidemia Ebola a ajuns la un stadiu critic. Virusul a infectat 8.900 de persoane până în prezent și se răspândește foarte repede. Unii experți prevăd că ar putea afecta un milion de persoane și chiar mai mult în câteva luni dacă nu se face nimic pentru combaterea luI. Donația noastră este modul cel mai rapid pentru a pune la dispoziția CDC și specialiștilor mijloacele necesare pentru a împiedica un asemenea lucru“, a precizat patronul Facebook.

Averea personală a lui Mark Zuckerberg era evaluată ieri de site-ul revistei Forbes la 32,4 miliarde de dolari. Un alt magnat al internetului, cofondatorul Microsoft Bill Gates, a acordat recent, prin intermediul Fundației Bill și Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agențiilor Națiunilor Unite și unor organizații internaționale pentru combaterea acestei boli.

Epidemia Ebola, cea mai severă de la identificarea în 1976 a acestei febre hemoragice, a ucis aproape 4.500 de oameni de la începutul anului, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Virusul afectează îndeosebi Liberia, Guineea și Sierra Leone, amintește Agerpres.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii