Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius-Valentin Curtaşu, trimis în judecată de DNA

ro

05 Mar, 2015 12:36 3643 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în luna ferbaurie, în stare de libertate a inculpatului Marius-Valentin Curtaşu, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunilor concurente de evaziune fiscală și înșelăciune (câte 708 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 04 iulie 2003 - 15 decembrie 2005, inculpatul Curtașu Marius-Valentin a prezentat declarații de valoare în vamă și facturi externe de marfă cu ocazia celor 708 importuri de mărfuri alimentare congelate efectuate prin intermediul mai multor societăți comerciale, administrate de acesta și care conțineau prețuri și valori mai mici ale mărfurilor importate decât cele reale. În acest mod, inculpatul a ascuns o bază de impozitare în valoare totală de 46.506.426,29 lei, prin diminuarea prețului și valorii reale a mărfii și redistribuirea nelegală a acestuia sub forma unor servicii fictive de marketing sau de altă natură în cuantum de 46.506.426,29 lei, care nu au fost astfel incluse în baza de impozitare.
În acest mod, inculpatul a sustras de la plată suma de 12.153.037,10 lei, reprezentând taxă pe valoarea adăugată cuvenită bugetului de stat.
Totodată, inducerea în eroare a autorităților vamale române de către inculpatul Curtașu Marius-Valentin a determinat aceste autorități să acorde liberul de vamă pentru importurile efectuate de societățile comerciale administrate de inculpat, în condițiile unor valori nereale a mărfurilor și a bazei de impozitare, ceea ce a condus la păgubirea bugetului de stat cu suma de 18.802.818,04 lei reprezentând taxe vamale și cu suma de 205.999,32 lei reprezentând comision vamal.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile, imobile și conturilor aparținând inculpatului Curtașu Marius-Valentin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii