Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii filipinezi au fugit de pe nava Flaminia

ro

01 Nov, 2013 12:35 1979 Marime text
Tensiunea din jurul navei Flaminia, vasul plin cu deşeuri toxice ancorat la Constanţa, a trecut la nivelul următor. Cei şase marinari filipinezi care avertizau miercuri că vaporul are structura de rezistenţă slăbită au fugit de pe vas. Armatorul a găsit însă înlocuitori: patru muncitori în sala motoarelor, un timonier şi un ofiţer de punte - culmea, un echipaj format tot din filipinezi.

Nava pleacă spre Danemarca la sfârşitul acestei săptămâni. După ce va fi decontaminată, Flaminia se va întoarce la sfârşitul lunii ianuarie în şantierul naval de la Mangalia pentru reparaţii.

Nava Flaminia a suferit anul trecut un incendiu la bord, iar de atunci s-au căutat soluţii pentru reparaţii şi decontaminare. România a fost singura care acceptat să o primească în portul Constanţa, având capacitatea de a o decontamina, după ce nava s-a plimbat timp de zece luni în apele internaţionale. La bord s-au găsit însă şi altfel de deşeuri toxice pe care România nu le decontamina, mai exact un combustibil derivat din reziduuri folosit în fabricile de ciment.

Reziduurile considerate de autorităţi sigure au fost decontaminate de un consorţiu format din trei firme - Uni Recycling Bucureşti, Setcar Brăila şi Glar Construct Ploieşti, iar autorităţile locale spun că operaţiunea s-a desfăşurat fără probleme.

De la bordul navei au fost descărcate 2162 de tone de deşeu metalic. Aceste deşeuri au avut o dublă decontaminare”, a explicat Eugen Bola, prefectul judeţului Constanţa, care precizează că demersurile nu au nici un fel de impact asupra stării oraşului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii