Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Mai multe localități din județul Constanța au rămas fără apă potabilă la robinete. Probleme în furnizarea apei potabile sunt și în municipiul Constanța

ro

18 Jan, 2018 09:46 1582 Marime text
Din cauza rafalelor de vânt, în această dimineață, în intervalul orar 07,00 - 07,40, s-au înregistrat mai multe avarii la liniile de alimentare cu tensiune și mai multe surse și stații de pompare au rămas fără curent, motiv pentru care nu pot funcționa, iar abonații din mai multe localități au rămas fără apă potabilă la robinete.
 
În această situație sunt sursele de apă și stațiile de pompare de la Arsa, Siliștea, Țepeș Vodă, Virtop, Albești, Tortomanu, Crucea, Negru Vodă, Cotu Văii, Dărâbani, Vîlcele, Cerchezu, Cascioarele, Viroaga, Comana, Dumbrăveni și Tătaru.
 
La ora 07,45, a rămas fără energie și stația de pompare Băneasa. Abonații din această localitate vor avea apă până în jurul orei 14,00, fiind alimentați gravitațional prin cădere liberă din rezervorul stației.
 
La ora 08,05, a rămas fără curent și Sursa Biruința 1, care alimentează localitățile Eforie Sud și Tuzla. La ora actuală, pentru aproximativ 5 ore, alimentarea celor două localități se face din rezervoarele stației de  
pompare Eforie Sud.  Având în vedere debitul, dar și lungimea conductelor de la sursa Biruința către stațiile și rezervoarele celor două localități, perioada de timp necesară de umplere și intrare în presiune a conductelor de aducțiune este de aproximativ 10 ore, de la remedierea avariei Enel.
 
Și stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu, ce asigura apă potabilă pentru localitățile Mihail Kogălniceanu și Oituz a rămas fără energie la ora 08,15, motiv pentru care nu se poate furniza apă potabilă în cele două localități.
 
La ora 08,45 a rămas fără energie și sursă Olteni, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei în localitate.
 
În intervalul 07,00 - 09.00, la nivelul stației de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța, s-au  înregistrat mai multe căderi de tensiune.
 
Astfel, abonații alimentați de această stație, cei din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casă de Cultură, Inel I și Inel II au apă cu presiuni scăzute la robinete.
 

”Asigurăm toți consumatorii afectați în furnizarea apei de disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, că lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele și stațiile de pompare” - au precizat reprezentanții SC RAJA SA.

UPDATE. ora 14.00

La ora 13,15 a revenit tensiunea la Olteni si s-a reluat furnizarea apei in localitate. La ora 13,20, statia de pompare de la Istria a ramas din nou fara energie, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei in localitate. 

Si sursa Putul 4, ce asigura alimentarea cu apa a Cartierului Nou din Valu lui Traian a cazut din nou tensiunea. La 13,10 a ramas fara energie si sursa ce asigura alimentarea cu apa a localitatii Castelu.

La ora actuala nu se poate furniza apa potabila, din cauza avariilor la liniile de alimentare cu energie in 30 de localitati: Arsa, Silistea, Tepes Voda, Virtop, Albesti, Crucea, Cotu Vaii, Darabani, Vilcele, Cerchezu,
Cascioarele, Viroaga, Comana, Dumbraveni, Tataru, Mihail Kogalniceanu, Oituz, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Dulcesti, Tortomanu, Mircea Voda, Satu Nou, Poiana, Corbu, Istria si Castelu.

In continuare se inregistreaza variatii si caderi de tensiune de scurta durata la statia de pompare si tratare Palas din municipiul Constanta, motiv pentru care abonatii din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile
Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II au apa cu presiuni scazute la robinete. 

”Asiguram toti consumatorii afectati in furnizarea apei de disfunctionalitatile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele furnizorului de electricitate vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele si statiile de pompare” au transmis reprezentantii SC Raja SA.



UPDATE. ora 11.00

In jurul orei 10,00, s-a reluat alimentarea cu energie a sursei Biruinta 1, ce asigura necesarul de apa pentru localitatile Eforie Sud si Tuzla, Mentionam ca aceste localitati nu au fost afectate de lipsa apei, fiind alimnetate din rezervorul statiei de pompare Eforie Sud.

La ora 10,20 a revenit tensiunea la sursa Negru Voda si s-a reluat furnizarea apei catre aceasta localitate. In jurul orei 10,00 a cazut tensiunea la sursa Biruinta 2, ce alimenteaza localitatea Topraisar. Tot de la ora 10,00, au ramas fara apa si abonatii din Dulcesti, din cauza lipsei de tensiune de la statia de pompare din localitate.

La ora actuala, din cauza lipsei de energie de la sursele si statiile de pompare nu se poate furniza apa potabila in 25 de localitati: Arsa, Silistea, Tepes Voda, Virtop, Albesti, Crucea, Cotu Vaii, Darabani, Vilcele, Cerchezu, Cascioarele, Viroaga, Comana, Dumbraveni, Tataru, Mihail Kogalniceanu, Oituz, Olteni, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Tortomanu si Dulcesti.

In continuare se inregistreaza variatii si caderi de tensiune de scurta durata la statia de pompare si tratare Palas din municipiul Constanta, motiv pentru care abonatii din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile
Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II au apa cu presiuni scazute la robinete. 

”Asiguram toti consumatorii afectati in furnizarea apei de disfunctionalitatile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele si statiile de pompare” - au transmis reprezentantii SC RAJA SA.



UPDATE. ora 10.00

În jurul orei 09,00, a căzut tensiunea și la sursele Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni și Amzacea, motiv pentru care abonații din aceste localități au rămasă fără apă la robinete.

La ora 09,30, au rămas fără energie electrică și stațiile de pompare de la Furnică  și General Scarisoreanu. Abonații din aceste localități vor avea apă potabilă până în jurul orei 15,00, alimentarea făcându-se gravitațional, prin cădere liberă din rezervoarele stațiilor. Și abonații din Independența vor avea apă din rezervorul stației de pompare până în jurul orei 22,00, la ora 09,30 sursă din această localitate rămânând fără energie.

La ora actuală, 24 de localități sunt lipsite de apă potabilă din cauza căderilor de tensiune de la nivelul surselor și stațiilor de pompare și tratare: Arsă, Siliștea, Țepeș Vodă, Virtop, Albești, Tortomanu, Crucea,
Negru Vodă, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Cascioarele, Viroagha, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Olteni, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni și Amzacea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii