Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe ajutoare pentru persoanele nevoiaşe din Cernavodă

ro

07 Jan, 2016 13:33 2536 Marime text
 
Anul nou aduce veşti bune pentru persoanele nevoiaşe din Cernavodă. Administraţia Publică Locală a demarat o serie de proiecte pentru sprijinirea cetăţenilor aflaţi în dificultate, aprobate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local de anul trecut.
 
Proiectul „Acordarea unor ajutoare persoanelor fără venituri, asisitaţi social şi persoanelor cu venituri sub 400 de lei pe lună, care au restanţe la DACT şi SC UPC SRL”, a fost iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă, în urma rezultatelor anchetelor efectuate de către Direcţia de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Cernavodă.
 
Investigaţiile au scos la iveală imposibilitatea unor familii, cu venituri foarte mici, de a-şi achita datoriile la apă caldă şi încălzire.
 
Prin intermediul acestui program, aleşii locali au hotărât, prin HCL 311/21.12.2015, acordarea unor subvenţii pentru acoperirea restanţelor către societatea de termoficare, pentru 76 de familii nevoiaşe.
 
Odată identificate aceste persoane cu probleme, le vor fi intocmite dosare pentru a beneficia de subvenţiile oferite, începând din luna ianuarie, evitând în acest fel acumularea altor datorii.
 
Beneficiarii care au fost debranşaţi de la încălzire, în urma restanţelor, vor beneficia din nou de agent termic în această iarnă. Valoarea totală a investiţiei este de peste 130 de mii de lei, din Bugetul Local. Aleşii locali au mai demarat astfel de proiecte sociale în urmă cu doi ani, privind acordarea unor subvenţii la apă rece şi încălzire pentru aproximativ 1.000 de persoane asistate social.
 
Un alt proiect social important este „Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru” cu tichete sociale în valoare de 100 de lei, iniţiat de către edilul Gheorghe Hânsă, cu privire la majorarea valorii sprijinului material acordat persoanelor vârstnice cu venituri mici. Aleşii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut.
 
Peste o mie de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari şi persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei, vor primi anul acesta 5 tichete în plus.
 
Sprijinul material va fi acordat de 6 ori pe an: în luna februarie (Lăsata de sec), în luna aprilie (Paşti), în luna Iunie (Sfinţii Petru şi Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), 1 octombrie (Ziua internaţională a persoanelor Vârstnice), luna decembrie (Crăciun), iar bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, produse sanitare şi medicamente.
 
Iarna aceasta va fi plină de surprise pentru persoanele nevoiaşe din Cernavodă. Veştile bune vor continua şi pentru cetăţenii fără locuinţe, deoarece lucrările de reabilitare la blocul de locuinţe sociale din strada Salciei, cartierul Columbia, se apropie de final, spre bucuria a peste 20 de familii nevoiaşe, care vor fi adăpostite în acest imobil.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii