Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni constănțeni, o zi în umbra angajaţilor din 9 companii şi instituţii

ro

28 Mar, 2013 18:43 1315 Marime text
În Constanţa, pe 2 Aprilie 2013 , 91 de elevi  din clasele a XI-a şi a XII-a din 3 licee petrec o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituţie, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev, pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria.
 
Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la a XI-a ediţie, este derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara.  Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii, şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.
 
Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?sau Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi. 
 
În data de 2 aprilie, 91 de elevi din Liceul Teoretic Decebal, Liceul Teoretic Traian şi Liceul Tehnologic V. Madgearu vor merge în shadowing la 9 instituţii şi companii din localitate, cele mai dorite meserii anul acesta fiind: medic, avocat / judecator, jurnalist, poliţist 
 
Partenerii locali de anul acesta sunt:  Sptalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Radio Constanţa, Neptun TV, Idu Shipping, Altair Co., Cabinet Avocat Doina Becuţ, Cabinet tehnică dentară Corina Dent.
 
Ziua de shadowing se încheie cu o ceremonie la care participă toţi elevii şi reprezentanţii companiilor şi instituţiilor participante în Job Shadow Day 2013, derulată în cadrul Liceului Teoretic Decebal, pe 2 Aprilie la orele 15.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii