Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lia Olguța Vasilescu, suspectată de plagiat în teza de doctorat

ro

19 Dec, 2014 11:27 3010 Marime text
Comisia de Etică a Universității din București a sesizat Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației cu privire la un nou plagiat într-o teză de doctorat.

Este vorba despre lucrarea primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta ar fi copiat integral, de pe internet, un capitol cuprins în teza „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susținută în anul 2007, în cadrul Facultății de Sociologie a Universității din București.

„Comisia a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat...Referatul demonstrează existența mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat inetgral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se arată în adresa Universității către Consiliul de Etică, semnată de către președintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.

Reprezentanții Universității solicită examinarea suspiciunii de plagiat și alte derogări de la conduita științifică și de cercetare în cazul tezei de doctorat a Liei Olguța Vasilescu.
 

Totodată, Comsia de Etică a trimis o adresă și către Primăria Municipiului Craiova, în care o înștiințează pe Olguța Vasilescu cu privire la suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat.

Universitatea București a trimis joi o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care solicită retragerea titlului de doctor în Drept al premierului Victor Ponta, la două zile după ce acesta a anunțat că renunță la titulatură, în urma acuzațiilor de plagiat care i-au fost aduse.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii