Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea care interzice aplicaţia UBER, promulgată de Iohannis

ro

03 Jun, 2015 13:32 1520 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, care prevede interzicerea transportului public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, informează ziuanews.ro.

Decizia scoate practic în afara legii aplicaţia de taxi UBER, care deja funcţiona la limita legii.

Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Potrivit proiectului, este interzis transportul public contra cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, potrivit prevederilor legii, sau altă autorizaţie valabilă.


Sursa: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii