Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi, despre decizia CCR ”Lupta anticorupţie va fi încetinită”

ro

10 Mar, 2016 13:37 2076 Marime text
 
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a arătat că decizia Curții Constituționale a României (CCR) conform căreia SRI nu mai poate face interceptări în dosare penale creează "o reală problemă" instituţiei pe care o conduce, precizând că "anumite persoane care sunt implicate în dosare DNA au invocat această excepţie", relatează ziare.com. Kovesi a dat, însă, asigurări că lupta anticorupţie va continuă, dar durata soluţionării cauzelor va creşte.

Declaraţiile ei au fost făcute, aseară, la Digi24, după ce Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei date în 16 februarie.

"Am făcut o evaluare imediat după ce a apărut minuta, în 16 februarie, şi am început să ne pregătim pentru când motivarea va fi publicată în Monitorul Oficial", a spus şefa DNA, precizând că un prim efect al deciziei CCR este legat de "modalitatea în care vom pune în aplicare mandatele de supraveghere".


Laura Codruţa Kovesi a explicat că, până acum, procurorii puteau apela pentru a face interceptări şi la Poliţie sau la alte organe specializate, cum ar fi SRI, DIPI (Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă), Direcţia de operaţiuni speciale sau alte structuri ale MAI, dar după decizia CCR acest lucru nu mai e posibil. Conform legii, în prezent, singurele structuri de parchet care pot deţine aparatură de interceptare sunt DNA şi DIICOT.
 
Potrivit acesteia, problema care se ridică după decizia CCR este că toate Parchetele vor trebui să aibă aparatură tehnică.
 

"A două consecinţă: Din momentul în care decizia va intră în vigoare, nu vom putea apela la sprijinul tehnic al niciunei instituţii, SRI sau MAI, cu excepţia acelor structuri care au în componentă poliţişti de la poliţia judiciară", a completat aceasta. 




Continuarea pe ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii