Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta „Iohannis trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său”

ro

09 Jun, 2015 22:19 700 Marime text
 
Premierul român Victor Ponta a declarat astăzi că este pregătit să compară în fața instanței pentru a răspunde la acuzațiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în contextul în care președintele țării i-a cerut să demisioneze, notează publicația britanică The Guardian, potrivit Agerpres.

Procurorii români au anunțat vineri că au lansat o anchetă care îl vizează pe premier în legătură cu spălarea de bani și evaziunea fiscală, aruncând una din cele mai sărace țări ale Uniunii Europene într-o criză politică. Ponta neagă acuzațiile și afirmă că deține probe documentare ale nevinovăției sale.

Într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, el a respins cererea de a demisiona a lui Klaus Iohannis, președintele României, spunând că nici România, nici Europa nu își pot permite instabilitate politică în fața mișcărilor expansioniste ale Rusiei în Est.

„România se află în cea mai sensibilă zonă a Europei. Sperăm că vom încheia această mică, dar intensă criză politică și că ne vom întoarce la lucru, întrucât Europa are nevoie ca România să fie stabilă și predictibilă în această regiune. Cred că numai Rusia va deschide sticle de șampanie dacă România se va afla într-o criză politică de durată'', a spus Ponta.

Victor Ponta s-a adresat din biroul său la câteva minute după ce parlamentul a votat împotriva ridicării imunității sale, atrăgând critici din partea președintelui și deschizând perspectiva unei dispute constituționale, continuă The Guardian, citat de Agerpres.

„Regret faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană", a afirmat președintele Klaus Iohannis, după votul de marți din parlament.

El a adăugat: „În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru".

Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democrat (PSD), a respins cererea președintelui, pe care o consideră motivată politic, în opinia sa ea având intenția de a oferi sprijin pentru liberali la alegerile parlamentare de anul viitor.

„Sunt sigur că președintele Iohannis pur și simplu își va face treaba și că declarațiile sale au fost simple declarații de sprijin pentru partidul său care este în opoziție și care vrea să câștige alegerile de anul viitor. Dar președintele trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său'', a spus Victor Ponta.

„Încă sunt investigat și voi răspunde la toate întrebările procurorului referitoare la acuzația că în urmă cu opt ani, în calitate de avocat, am fost complice cu un alt avocat la o evaziune fiscală de 10.000 de euro. Voi merge în fața procurorului și, dacă va fi cazul, în fața unui judecător ca un cetățean absolut normal'', a afirmat Victor Ponta.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii