Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce este pe masa discuțiilor Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu vicepremierul Slovaciei

ro

02 Sep, 2015 20:32 912 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Cotroceni, pe Miroslav Lajčák, vicepremier și ministru al Afacerilor Externe al Slovaciei, pentru a discuta despre criza refugiaților și situația din Ucraina, informează romanialibera.ro. 

„Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relației bilaterale și modalităților de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât și în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Președinției slovace a Consiliului UE din 2016 și reuniunea statelor aliate din flancul estic de la București, din luna noiembrie. Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita președintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an”, a transmis Administrația Prezidențială.

De asemenea, preşedintele României și vicepremierul slovac au discutat despre provocările actuale din regiune și din Uniunea Europeană, precum migrația și situația din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.

Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a participat, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române care se desfășoară la București, unde a spus că problema migrației, una dintre cele mai complexe și stringente cu care se confruntă în acest moment Uniunea Europeană, este o provocare pentru birocrația europeană, fiind necesară în acest moment o strategie clară, coordonată între statele membre. Miroslav Lajčák a insistat asupra protejării libertăților din zona Schengen, spunând că blocarea frontierelor nu este o soluție acceptabilă pentru populația din Europa.



Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii