Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău s-a terminat, tema a fost "Reamenajarea urbanistică şi arhitecturală a zonei peninsulare"

ro

04 Nov, 2010 18:29 2578 Marime text
02.jpgViceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a avut amabilitatea să participe la intâlnirea on line cu cititorii ziarului „Ziua de Constanţa". În cadrul discuţiilor, viceprimarul şi-a cerut scuze cetăţenilor care s-au simţit lezaţi de afirmaţia „Fără mall-ul de pe Traian, Valea portului s-ar fi prăbuşit de mult", precizând că în privinţa acestei afirmaţii s-a pripit pentru că nu este specialist şi tocmai de aceea a luat decizia formării unui grup de lucru format din specialişti pentru soluţionarea acestei probleme. Totodată, viceprimarul Făgădău a lăsat să se înţeleagă că dacă se va dovedi că surparea străzii Traian are legătura cu investiţia din zonă, municipalitatea se v-a îndrepta împotriva investitorului folosind toate căile legale.

În privinţa zonei Peninsulare, Decebal Făgădău admite că PUZ-ul zonei este în proces de elaborare. Acesta ar fi fost un pic amânat pentru a vedea ce proiecte urmau să fie aprobate de către Autoritatea de Mediu în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare. Potrivit viceprimarului, la sfârşitul lunii mai 2010 s-a obţinut avizul autorităţii de managent pentru PID iar PUZ-ul va îngloba aceste proiecte. Totodată, viceprimarul a detaliat pentru cititorii noştri proiectele care urmează să fie dezvoltate în cadrul PID. „Primul proiect, cel mai avansat, procedura de achiziţie fiind pe SEAP este cel legat de consolidarea şi reamenajarea falezei municipiului Constanţa în zona cuprinsă de la Poarta 1 şi până la Portul turistic Tomis. Ştim că în momentul de faţă această faleză nu arată fericit dar vă rog să înţelegeţi că în momentul în care aplici pe fonduri structurale, primarul şi toţi factorii din primărie semnează declaraţii care să certifce faptul că în ultimii 5 ani nu au fost cheltuiţi bani publici pentru tipurile de lucrări pe care le soliciţi să fie finanţate", susţine viceprimarul. Potrivit estimărilor realiste lucrările la faleză vor începe în toamna lui 2011 - vorbim de evaluări, de semnare contracte de finanţare. Un alt doilea proiect în cadrul PID este refacerea Pieţei Ovidiu şi a treptelor de acces dinspre strada termelor Romane înspre Portul turistic Tomis. Al treilea proiect se referă la papionul de străzi principale generat de alura Peninsulei şi străduţele secundare. „Toata zona peninsulară va fi din punct de vedere al infrastructurii înobilată cu mobilier urban specific unui oraş istoric demn şi european. Tot în cadrul proiectelor pentru zona peninsulară, am aplicat la Agenţia Naţională a Fondului de Mediu pentru două proiecte de parcuri: Parcul Carol 1 din zona peninsulară şi Parcul din zona CET. Estimez că în anul 2014 cel târziu în 2015 , Peninsula va avea o nouă faţa", a conchis Decebal Făgădău. În final, viceprimarul Constanţei, i-a invitat pe toţi constănţenii preocupaţi de restaurarea zonei peninsulare în cazul în care au propuneri concrete şi sugestii constructive sau iniţiative civice să le adreseze la adresa de poşta electronică:decebal@fagadau.ro.

Raspunsurile viceprimarului le puteti citi integral >>aici<<

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 04 Nov, 2010 18:57 Banditul de Mazare si cohorta lui de imbuibati trebuie sa dea casele din Peninsula confiscate de comunisti inapoi la adevarati propietari si nu sa le lase sa se degradeze intr-un hal fara de hal. De ce nu a facut restotuiri in Peninsula? Vrea el din nou sa le ia cu japca si apoi sa apara ca a salvat el Peninsula. Rusine hotilor si celor care ii acopera faradelegile. Dan