Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Județean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, locul 4 în clasamentul inspectoratelor

ro

08 Aug, 2017 11:25 1714 Marime text
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanţa a întreprins în 2016 un număr de 143 de măsuri de prevenire a contrabandei. 

Inspectoratul „Mihail Kogălniceanu” Constanţa ocupă locul 4 în clasamentul Inspectoratelor Județene de Jandarmi analizate datorită volumul de mărfuri de contrabandă confiscate.

Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice.

Ca urmare a acestor acţiuni, 49.260 ţigări de contrabandă au fost confiscate şi 143 de dosare penale înregistrate.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine”.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii