Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep recrutările? Rezerviștii, chemați la centrele militare zonale prin telefon

ro

12 May, 2014 23:00 2851 Marime text
În contextul situației tensionate din Ucraina și a publicării în Monitorul Oficial a unui ordin de modificare a certificatului medical pentru recrutare, unii rezerviștii au fost sunați pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale, scriu cei de la DC News.

Un rezervist a semnalat redacției DC News faptul că zilele trecute a fost contactat telefonic și i s-a solicitat să se prezinte la centrul militar teritorial de care aparține, fără să i se ofere vreo explicație. 

Întâmplător sau nu, în Monitorul Oficial din 28 aprilie a fost publicat un ordin prin care s-a aprobat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război.

Dacă nu este o farsă, atunci sunt posibile două scenarii, explică cei de la DC News: fie MApN a făcut, din nou, modificări fără să anunțe, fie sunt provocări în cheie politică, în campania electorală. Nu este exclusă nici varianta unor escrocherii prin telefon.

Contactat de DC News, colonelul(r) Valeriu Pricină a declarat că rezerviștii sunt chemați la centrele militare prin poștă, prin ordine de mobilizare oficiale, nicidecum prin telefon.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii