Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenția călătorilor CFR asigură circulaţia pe toate rutele

ro

27 Jan, 2014 21:02 1549 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA informează că pe cale ferată se asigură legătura pe toate rutele în condiţii de siguranţă.

Pe calea ferată se menţine deschisă în continuare legătura cu sudul Moldovei, în cursul zilei fiind introdusă în circulaţie o pereche de trenuri pentru relaţia Bucureşti - Galaţi şi retur, iar între Bucureşti şi Constanţa şi retur a fost suplimentată capacitatea de transport.

Încă de sâmbătă, 25.01.2014 echipele de intervenţie patrulează atât pe timp de zi, cât şi în cursul nopţii cu pluguri de zăpadă pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor afectate de viscol pentru deszăpezire, astfel încât toate trenurile aflate în circulaţie să ajungă în siguranţă la destinaţie. Aceeaşi operaţiune de curăţare a liniilor şi a macazurilor este asigurată permanent de angajaţii feroviari în gări şi la intrarea în staţii, unde zăpada viscolită se depune în strat gros.

Reprezentanţii CFR au luat şi măsuri speciale pentru siguranţa traficului, şi aici amintim introducerea limitărilor de viteză (50 Km/ h) sau staţionarea trenurilor în gări (interval de timp în care a fost menţinută căldura la un nivel de confort termic) în timpul intervenţiei cu plugurile de zăpadă, dar toate aceste măsuri au fost şi sunt necesare pentru facilitarea accesului pe secţiile de circulaţie afectate de viscol cu utilaje de deszăpezire. De asemenea, angajaţii au oferit ceai cald şi pasagerilor care aşteptau sosirea garniturilor în sălile de aşteptare.

Precizăm totodată că decizia operatorilor feroviari de anulare a unui număr de trenuri în aceste zile a fost necesară deoarece în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs, dar şi în aceste condiţii de vreme nefavorabilă a fost menţinut traficul pe toate magistralele feroviare. Link situaţie detaliată:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii